2010

Årsmøtesensasjon
Tid: Fredag 23. april, kl. 18.00
Sted: Sentralt i Oslo – detaljer kommer

I likhet med i fjor har vi besluttet å avholde årsmøtet på Williams fødselsdag: 23. april.

Stedet er ennå ikke fastlagt, men det blir sentralt i Oslo og vi varsler nå i god tid om at vi får stort besøk fra Albion, så klarer dato i almanakken, å være til stede i år er et MUST for Shakespearefans.

Etter forretningsdelen av møtet, som starter som vanlig kl 18.00, gjør vi oss kl 19.00 klare til å oppleve Michael Penningtons bejublede forestilling «Sweet William», et onemanshow i to akter som han har spilt over hele verden. Hvis dere «googler» ham oppdager dere at han var Hamlet i John Bartons sagnomsuste produksjon for Royal Shakespeare Company i 1980, videre grunnla han English Shakespeare Company sammen med Michael Bogdanov, og ifjor spilte han Hitlers favorittdirigent Wilhelm Furtwängler i Harwoods «Taking sides» i Londons West End. Han har spilt utallige Shakespeareroller og disse er grunnlaget for hans gripende portrett av the Bard: «Sweet William».

Vi henter ham ens ærend over Nordsjøen til glede for medlemmene våre!

Romeo og Julie på Nationaltheatret
Tid: Onsdag 10. mars, kl. 19.30
Sted: Nationaltheatret
Etter forestillingen blir det et møte med regissør/skuespillere.

Anglo-Norse Society
Tid: Onsdag 24. februar, kl. 18.00
Sted: Fritt Ords lokaler i Uranienborgvn. 2

Shakespeare-selskapets medlemmer inviteres til å være med på Anglo-Norse Society’s møte onsdag 24. februar kl. 18.00 i Fritt Ords lokaler i Uranienborgvn. 2. (inngang fra Parkveien).

Operasjef Paul Curran vil gi en liten innføring i opera generelt og mulighetene ved Den norske opera spesielt. Han vet at Shakespeare-selskapets medlemmer er invitert, så han vil helt sikkert si noe om sitt forhold til Shakespeare.

«The Winter’s Tale» i Momentum Kunsthall i Moss
Tid: Fredag 5. februar, kl. 18.00
Sted: Momentum Kunsthall, Henrik Gerners gate 8, Moss

Det er holdt av 20 billetter til medlemspris til The Winter’s Tale av William Shakespeare, fredag 5. februar. Forestillingen begynner klokken 19.00, og fra kl 18.00 holder Ola B. Johannesen en innledning om stykket. Etter forestillingen vil det bli en samtale med regissøren Birgitte Strid og med skuespiller Terje Skonseng Naudeer (kjent fra Himmelblå), som spiller Kong Leontes.

Momentum Kunsthall er en gammel industrihall som ikke har oppvarming. Det vil derfor være kaldt i lokalene og vi oppfordrer publikum til å ha på varme klær! Dette blir et ekte vintereventyr…

Produksjonen er et samarbeid mellom Oberon teater, Punkt Ø, Akademi for scenekunst og Østfold Teater, og er støttet av Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Østfold Fylkeskommune og Norsk Teaterråd.