Stratfordtur

Tur til Stratford-upon-Avon

Vår årlige studie- og teatertur til Stratford-upon-Avon, Shakespeares fødeby, har vist seg å være en stor suksess. Alle medlemmer får tilbud om å være med på turen, men ettersom det er et begrenset antall med plasser, gjelder det hvert år å være raskt ute med å melde seg på.

Opplegget i Stratford er i regi av The Shakespeare Birthplace Trust, som bl.a. samarbeider med The Shakespeare Institute og The Royal Shakespeare Company.

Fra Stratford-upon-Avon

Kursene er basert på repertoaret ved The Royal Shakespeare Companys tre scener i Stratford, hvor forestillingene vises en sesong før de settes opp i London.

På scenen

Et typisk dagsprogram i Stratford består av diskusjon om forestillingen man har sett kvelden i forveien ved The Royal Shakespeare Company, med foreleser eller med skuespillere fra oppsetningen. Deretter er det forelesning om det stykket man skal se samme dag eller kveld, før man går på teater.

Forelesning med Robert Smallwood

Det er også rom for sosialt samvær. De fleste oppsetningene er skuespill av Shakespeare, men også andre 1600-tallsforfattere og moderne dramatikere spilles av RSC.

Kursdeltakere

Det er ca. 20 plasser på et slikt kurs. Ta kontakt dersom du ønsker mer informasjon. Vi har også arrangert reiser til Stockholm og Bergen for å se spesielle Shakespeare-oppsetninger.

Vi har opprettet egen facebook-gruppe for Stratfordturen.
Adressen til gruppen er: http://www.facebook.com/group.php?gid=137954749420
Dette får ikke noe å si for påmeldingen, den foregår som før pr. epost. Det betyr heller ikke at alle deltakere må opprette facebook-profil, det er for dem som ønsker det. (Shakespeareselskapet har sin egen facebook-side, http://www.facebook.com/pages/Det-Norske-Shakespeareselskap/295230864187.)

For ytterligere informasjon om tur til Stratford-upon-Avon, vennligst bruk adressen norway.stratford@gmail.com.